Pohánkovo-špaldová pizza

Share on Facebook
1 pizza porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  •     100 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  •     80 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  •     1 lyžica olivového oleja
  •     100 ml vody
  •     1 balíček sušeného droždia
  •     ½ lyžičky cukru
  •     1 lyžička soli

Na pizzu:

  •     200 g paradajkovej omáčky (sugo pomodoro)
  •     1 červená cibuľa
  •     6 šampiňónov
  •     1 mozzarella
  •     80 g syra feta
  •     1 lyžica oregana

Tipy a Triky:

Cesto na pizzu môžete využiť aj na prípravu foccacie.

Postup:

Do väčšej misy nasypeme pohánkovú a špaldovú múku, pridáme cukor a soľ a vareškou všetko premiešame. Uprostred múčnej zmesi urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu, prisypeme droždie a vo vode ho rozmiešame. Potom zamiešame celú zmes, pridáme olej a rukami vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto prikryjeme utierkou a necháme ho v mise kysnúť 1 hodinu.

Než cesto vykysne, pripravíme si suroviny na pizzu. Cibuľu olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na plátky. Takto pripravenú cibuľu upražíme domäkka na panvici s troškou oleja a podľa chuti osolíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici ich zľahka na masle opražíme. Mozzarellu nakrájame na plátky a syr feta rozdrobíme. 

Vykysnuté cesto na pizzu rozvaľkáme na veľkú guľatú asi 4 mm vysokú placku a ozdobíme ju pripravenými surovinami. Najprv cesto natrieme sugom, potom na sugo navrstvíme cibuľu a šampiňóny. Takto pripravenú pizzu posypeme sušeným oreganom a navrch naukladáme mozzarellu s fetou. Než sa rúra rozohreje, necháme pizzu na chvíľku odpočinúť.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Pizzu pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.