Celozrnné špaldové lupáčiky

Share on Facebook
16 lupáčikov porcií
2 / 5náročnosť
180 min

Ingrediencie:

  • 550 g celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml smotany
  • 100 g krupicového cukru
  • 80 g masla
  • 1 vajcia
  • vrecúško sušeného droždia.

Tipy a Triky:

Lupáčiky môžete pri skrúcaní naplniť plnkou z lieskových orieškov alebo džemom.

Postup:

Vo veľkej mise premiešame múku s cukrom. Doprostred múky urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažné mlieko, vlažnú smotanu, vajcia, rozohriate maslo a droždie. Vareškou všetko premiešame a potom vysypeme na dosku. Ručne spracúvame tak dlho, kým nezískame hladké kompaktné cesto. Ak máte kuchynský robot, nechajte prácu naň. Spracované cesto vložte späť do misy, prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte ho kysnúť 1 hodinu.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou cca 5 mm a nožom ho rozkrájame ako pizzu na 8 častí. Vzniknuté trojuholníky skrútime po jednom do tvaru lupáčika a každý položíme s primeraným rozstupom na plech vystlaný papierom na pečenie.

Lupáčiky prikryjeme utierkou a necháme ich 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté lupáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom. Pripravené lupáčiky pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.