Torta kráľovnej Viktórie
Ingrediencie:
- 6 ks vajec
- 200 g krupicového cukru
- 250 g BIO špaldovej hladkej múky Pernerka
- 100 g podmaslia
- 100 g rozpusteného masla
- 1 prášok do pečiva
- 1/3 lyžičky soli
PLNKA:
- 400 g 33 % smotany na šľahanie
- 1 vanilkový struk
NA DOKONČENIE:
- 50 ml griotky
- 400 g čerstvých jahôd a čerešní
- 200 g želé z indickej ruže Fat Brothers
- 1 lyžica nasekaných pistácií
Tipy a Triky:
Postup:
Vajcia s cukrom a so soľou šľaháme na hustú penu. Opatrne vmiešame maslo s podmaslím a nakoniec ľahko „zabalíme“ múku s práškom do pečiva. Pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C v tortovej forme s priemerom asi 16 cm, vystlanej papierom. Pred vytiahnutím skontrolujeme špajdľou. Necháme vychladnúť a dvakrát prerežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou griotky a potrieme polovicou želé z ruží. Na takto pripravený korpus nastriekame vrecúškom s hviezdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušľahanej smotany s vanilkou. Priklopíme ďalším korpusom a postup zopakujeme. Posledný korpus priložíme a potrieme zvyškom smotany. Dozdobíme čerstvými jahodami a čerešňami a posypeme sekanými pistáciami. Podávame vychladené.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...