O RYŽI

Ryža patrí medzi najstaršie kultúrne plodiny. Po prvýkrát bola pravdepodobne domestikovaná v Austrálii a existujú dôkazy o jej rozšírení v povodí čínskej Perlovej rieky pred 8 200 – 13 500 rokmi. Nezávisle od toho sa rozšírila aj v Amazónii. Dnes existujú tisíce druhov ryže a pokrývajú približne 20 % celkovej svetovej spotreby potravín.

NA ČO JE VHODNÁ

Naša ryžová hladká múka je namletá z kvalitnej ryže arborio, ktorá sa pestuje v Taliansku. Je vhodná na pečenie slaných a sladkých dezertov, prípravu sušienok, koláčov, chleba, palaciniek, rezancov, knedlí a ďalších potravín. Môže obsahovať stopy lepku.
Ryžovú múku melieme unikátnou technológiou mletia, ktorá podstatne menej poškodzuje škrobové zrno. Ryžová Pernerka tým získava vynikajúce vlastnosti, ktoré oceníte pri pečení.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1530 kj / 361 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,3 g / 0,9 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    78,6 g / 0,3 g
  • BIELKOVINY
    7,6 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    2 g
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.