Vege pizza
Ingrediencie:
Cesto:
- 400 g celozrnnej špaldovej hladkej Pernerky
- 1 balíček sušeného droždia (trocha mlieka a cukru na vytvorenie kvásku)
- 10 g soli
- 2 dcl vody
- 2 lyžice olivového oleja
Navrch na pizzu:
- bazalkové pesto
- paradajky
- paprika
- čili
- cukina
- šampiňóny
- červená cibuľka
- soľ, oregano
Tipy a Triky:
Postup:
Do vlažného mlieka (100 ml) nasypeme sušené droždie a lyžičku cukru a necháme vzísť kvások – asi 10 minút.
Do misy kuchynského robota preosejeme múku, pridáme kvások, soľ, vodu a olivový olej. Hnetieme asi 5 minút. Cesto necháme pod utierkou na teplom mieste kysnúť približne 90 minút. Malo by zdvojnásobiť svoj objem.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Z každého kúska uvaľkáme asi 0,5cm plát (veľkosť na plech). Pizzu položíme na plech s papierom na pečenie, potrieme ju bazalkovým pestom, potom navrstvíme zeleninu, šampiňóny, osolíme a posypeme oreganom.
Pečieme v rozohriatej rúre na 250 °C asi 10 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...