O RAŽI

Raž je rozšírená najmä vo východnej, v strednej a severnej Európe, kam sa dostala spolu s príchodom Slovanov po skončení bronzovej doby. Na jej pestovanie sú najvhodnejšie oblasti s vyššou nadmorskou výškou, a preto sa jej darí predovšetkým v horských oblastiach.

NA ČO JE VHODNÁ

Ražná celozrnná hladká múka je vhodná na prípravu domácich chlebov a kvásku, pečenie slaných aj sladkých pokrmov a sladkého pečiva. Obľúbené sú ražné rožteky, ražné palacinky, medovník a ďalšie recepty. Ražnú múku možno použiť samotnú alebo v kombinácii so špaldovou alebo s pšeničnou múkou. Pre správne nakysnutie cesta je dôležité pridať na každé 4 diely ražnej múky jeden diel svetlej špaldovej alebo pšeničnej múky.
Celozrnné hladké múky melieme unikátnou technológiou mletia, ktorá ako jediná na českom trhu dokáže celozrnné múky zomlieť na granuláciu hladkej múky, pričom výrazne menej poškodzuje škrobové zrno. Vďaka tomu získava Pernerka vynikajúce vlastnosti, ktoré oceníte pri pečení, a obsahuje všetky cenné zložky z celého obilného zrna.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1433 kJ / 339 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,9 g / 1,6 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    61,4 g / 0,8 g
  • BIELKOVINY
    11,2 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    16
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.