Arašídové grissini
Ingrediencie:
Cesto
- 500 g hladkej múky Pernerka
- 250 g vody
- 40 g olivového oleja
- 20 g medu
- 5 g morskej soli
- 200 g nahrubo nasekaných nesolených arašidov
- 10 g droždia
Na dokončenie
- 1 lyžica morskej soli
Tipy a Triky:
Konce namočíme v rozpustenej mliečnej alebo bielej čokoláde. Posypeme zmesou soli a farebného maku. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na suchom a chladnom mieste.
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme na tuhé nelepivé cesto; prikryjeme fóliou a necháme v chladničke cez noc odpočívať. Na druhý deň rozvaľkáme na tenké pramene s dĺžkou 35 cm, potrieme ich vodou, posypeme hrubou soľou a na plechu vystlanom papierom hneď upečieme pri 170 °C do zlatista. Necháme vychladnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...