Linecké zo špaldovej múky
Ingrediencie:
- 500 g špaldovej hladkej Pernerky
- 340 g zmäknutého masla
- 170 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- najemno nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
Tipy a Triky:
Pečivo zlepujeme kyslastou marmeládou.
Postup:
Na dosku si preosejeme múku a práškový cukor. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky a kôru z citróna. Rukami začneme vypracúvať, kým nevytvoríme hladké cesto. Cesto musí mať hladkú konzistenciu a nesmie sa priliepať na dosku. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu, najlepšie však na noc.
Cesto vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
Dosku si zľahka posypeme múkou a cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 2 mm – 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 – 8 minút.
Po vychladnutí zliepame marmeládou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...