Syrové maškrty

Share on Facebook
60 porcií
1 / 5náročnosť
20 min

Ingrediencie:

  • 125g špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 6g kypriaceho prášku
  • 100g nastrúhanej goudy
  • 90 g zmäknuté maslo
  • 1 lyžička soli
  • 3 žĺtky
  • 1 – 2 lyžice studenej vody
  • Bielok na potretie
  • Sezam, rasca alebo hrubozrnná soľ na posypanie

Tipy a Triky:

 Mašrkty môžeme posypať aj  nasekanými mandľami.

Postup:

Všetky suché ingrediencie spolu zmiešame, pridáme goudu, maslo, žĺtky, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút oddychovať v chladničke. 

Dosku si jemne poprášíme múkou a vyvaľkáme cesto na cca 3mm silný plát. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. 

Potrieme bielkom , posypeme sézamom, rascou alebo soľou. 

Pečieme cca 12-14 minút na 170° do zlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.