Ražné rohlíčky
Ingrediencie:
- 250 g ražnej celozrnnej Pernerky
- 150 ml mlieka
- 1PL octu
- 1ČL drvenej rasce
- 2PL oleja
- 10 g droždia
- 1ČL cukru
- štipka soli
- Mlieko, rasca, hrubá soľ na potretie a posypanie.
Tipy a Triky:
Postup:
Ako prvé si spravíme kvások, ktorý necháme dôjsť (zmiešame droždie cukor a trošku teplého mlieka, premiešame a necháme cca 15 minút).
Potom zmiešame všetky suroviny, do ktorých vmiešame kvások. V elektrickom robotovi vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 120 minút (nebudete mať klasické cesto, skôr pastu). Posypeme múkou a vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na 8 trojuholníkov. Každý trojuholník rolujeme od najširšieho po najtenší a dávame na plech. Môžeme nechať rovno ako klasický rohlík alebo zatočiť.
Rohlíčky necháme ešte 30 minút na plechu kysnúť. Rohlíčky potrieme mliekom a posypeme soľou alebo rascou. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút podľa rúry.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...