Dukátové buchtičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 50 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- sušené droždie na ½ kg múky
- 2 žĺtky
- 6 lyžíc oleja
- 6 lyžíc kryštálového alebo krupicového cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 3 dl mlieka
- maslo na vymazanie pekáčika a potretie buchiet podľa potreby
Pudingový krém na polovičnú dávku buchtičiek:
- 3/4 l mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- kryštálový alebo krupicový cukor podľa chuti
- 1 lyžička rumu (nemusí byť)
šodó krém (vínna pena) na polovičnú dávku buchtičiek:
- 1,5 dl bieleho vína
- 5 dkg kryštálového alebo krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 3 celé vajcia
Tipy a Triky:
Postup:
Sušené droždie rozmiešame v jednom dl mlieka a vypracujeme v hnetači s ostatnými surovinami. Cesto nebude tuhé. Prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Hoci aj 2 hodinky.
Budeme potrebovať dva pekáčiky s veľkosťou cca 15 cm x 25 cm, ktoré vymažeme maslom. Z vykysnutého cesta krájame malé kúsky cesta, rukou ich zľahka sformujeme do guľôčky a vkladáme do pekáčika. Každý kúsok cesta potrieme maslom a nakoniec potrieme aj vrch.
Necháme dokysnúť polhodinu a dáme do rúry predhriatej na 190 °C. Pečieme 20 minút, skrátka, do zlatista.
Suroviny na vanilkový krém prevaríme v kvalitnom hrnci a nakoniec môžeme dochutiť malou lyžičkou rumu.
Šodó krém pripravujeme vo vodnom kúpeli, všetky suroviny rozmiešané v miske dáme do kúpeľa a hneď začneme pomaly šľahať. Asi po troch minútach šľaháme na stupeň 3. Šľahanie trvá trochu dlhšie, ale vydržte.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...