Dukátové buchtičky

Share on Facebook
0 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 50 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • sušené droždie na ½ kg múky
  • 2 žĺtky
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 lyžíc kryštálového alebo krupicového cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 dl mlieka
  • maslo na vymazanie pekáčika a potretie buchiet podľa potreby

Pudingový krém na polovičnú dávku buchtičiek:

  • 3/4 l mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kryštálový alebo krupicový cukor podľa chuti
  • 1 lyžička rumu (nemusí byť)

šodó krém (vínna pena) na polovičnú dávku buchtičiek:

  • 1,5 dl bieleho vína
  • 5 dkg kryštálového alebo krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 3 celé vajcia

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené droždie rozmiešame v jednom dl mlieka a vypracujeme v hnetači s ostatnými surovinami. Cesto nebude tuhé. Prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Hoci aj 2 hodinky.

Budeme potrebovať dva pekáčiky s veľkosťou cca 15 cm x 25 cm, ktoré vymažeme maslom. Z vykysnutého cesta krájame malé kúsky cesta, rukou ich zľahka sformujeme do guľôčky a vkladáme do pekáčika. Každý kúsok cesta potrieme maslom a nakoniec potrieme aj vrch.

Necháme dokysnúť polhodinu a dáme do rúry predhriatej na 190 °C. Pečieme 20 minút, skrátka, do zlatista.

Suroviny na vanilkový krém prevaríme v kvalitnom hrnci a nakoniec môžeme dochutiť malou lyžičkou rumu.
Šodó krém pripravujeme vo vodnom kúpeli, všetky suroviny rozmiešané v miske dáme do kúpeľa a hneď začneme pomaly šľahať. Asi po troch minútach šľaháme na stupeň 3. Šľahanie trvá trochu dlhšie, ale vydržte.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.