Foccacia

Share on Facebook
2 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 500 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 450 ml teplej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 3 lyžičky soli
  • sušené rajčiny, olivy
  • provensalské korenie
  • olivový olej

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené droždie zmiešame s vodou a pridáme k múke, pridáme korenie a soľ a vypracujeme cesto (cesto bude lepkavé). Necháme kysnúť cca 40 minút.

Po vykysnutí pridáme olivy a sušené rajčiny a premiešame.

Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme placky s hrúbkou cca 1 cm.

Do placky urobíme prstom jamky a dôkladne potrieme olivovým olejom. Ešte posypte soľou, najlepšie hrubozrnnou.

Pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.