Schwarzwaldská torta
Ingrediencie:
Cesto
- 150 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 4 vajcia (bielky a žĺtky zvlášť)
- 100 g cukru
- 1x vanilkový cukor
- 20 g škrobu
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 PL holandského kakaa
Plnka
- 300 g čerešní (višní)
- 30 g škrobu
- 30 g cukru
- 2 dcl vody alebo lepšie višňovej šťavy
- 1 PL čerešňového likéru – prípadne môžete vynechať
Plnka 2
- 600 ml tučnej šľahačky
- 2 stužovače šľahačky
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 PL čerešňového likéru, môže byť aj rum – prípadne môžete vynechať
- Ozdobenie
Strúhaná horká čokoláda podľa chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.
Najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie spoločne a potom so žĺtkovou zmesou. Postupne spojíme s vyšľahaným snehom.
Pečieme cca 15 minút v tortovej forme v rúre predhriatej na 180 °C.
Po upečení necháme vychladnúť a tortu rozdelíme v strede na dva pláty s rovnakou hrúbkou.
Plnka 1 – V hrnci povaríme vykôstkované čerešne alebo višne s cukrom a pridáme trochu vody. Pomaly varíme asi 5 minút, kým čerešne (višne) mierne zmäknú (čas varenia závisí od zrelosti plodov). Pridáme alkohol a škrob, pár minút povaríme do úplného zhustnutia.
Plnka 2 – Vyšľaháme šľahačku, pridáme stužovač a alkohol.
Tortu dokončíme. Začneme od stredu, t. j. do vrecka si dáme plnku č. 1 a do druhého plnku č. 2. Najskôr urobíme kôpku z prvej plnky, potom dookola nanesieme druhú plnku a takto postupne striedame až po okraj torty. Potom pridáme druhú polovicu torty a ešte potrieme šľahačkou celú tortu, posypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...