Tortička z jablkových palaciniek
Ingrediencie:
Cesto
- 30 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
- ½ litra mlieka
- 3 vajcia
- 2 jablká
- 3 lyžice kryštálového alebo krupicového cukru
- ¼ lyžičky soli
- olej na vyprážanie podľa potreby
Plnka
- 40 dkg krémovej kyslej smotany
- 2 dl smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- kryštálový alebo krupicový cukor podľa chuti
- ovocie, marmeláda a čokoláda podľa chuti
Tipy a Triky:
Každé poschodie môžete plniť iným ovocím. Ak máte väčšie ovocie (napríklad ostružiny), je lepšie plody rozpoliť.
Postup:
Do misky nalejeme pol litra mlieka a pridáme tri celé vajcia. Na jemnom strúhadle nastrúhame 2 jablká (s hmotnosťou 34 dkg) a pridáme ich do misy s mliekom a vajcami. Pridáme soľ, cukor, hladkú špaldovú múku a vyšľaháme.
Panvicu zľahka potrieme olejom a začneme robiť palacinky. Na tortu sú potrebné hrubšie palacinky. V našom prípade robíme palacinky na panvici s priemerom 17 cm, upečieme ich z oboch strán dozlatista. Upečené ich dávame na mriežku.
Pripravíme si krém: V miske rozmiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie, pridáme cukor podľa chuti a podľa návodu prišľaháme stužovače šľahačky.
Začneme robiť tortu: prvú palacinku potrieme marmeládou, nanesieme vrstvu krému a posypeme ovocím. Dáme ďalšiu palacinku a postup opakujeme – marmeláda, krém, ovocie. Krém aj marmeládu roztierajte až na okraj. Poslednú – piatu – palacinku potrieme krémom a jej okraje zalejeme rozohriatou čokoládou. Necháme ju stuhnúť a dozdobíme ovocím. Môžeme hneď podávať.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...