Celozrnné vafle
Ingrediencie:
- 140 g celozrnnej pšeničnej múky Pernerka
- 2 čl prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 120 g bieleho jogurtu
- 20 g trstinového cukru (pre slanú verziu štipka soli namiesto cukru)
- cca 1 dcl vody
- lej na vymastenie vaflovača
Tipy a Triky:
Vafle môžte pripraviť aj na slano, výmenou cukru za soľ.
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie. Malo by nám vzniknúť hustejšie cestíčko ako na palacinky. Cesto poprípade zriedime s troškou vody alebo múkou, záleží od hustoty pridaného jogurtu (niektoré sú hustejšie, niektoré redšie).
Cesto necháme na pár minút oddýchnuť, potom pečieme na vaflovači, kým vafle nezhnednú.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...