Celozrnné chačapuri
Ingrediencie:
Cesto:
- 500g celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 125ml vody
- 125ml mlieka
- 100g rozpusteného masla
- 20g droždia
- 2 vajcia
- 1 štipka soli
Plnka:
- 150 g mozzarella
- 150 g balkánskeho syra
- 150 g feta syr
- 150 g olív
Tipy a Triky:
Do syrovej plnky môžeme pridať opraženú cibuľku. Plnku môžeme ľubovoľne meniť , môžeme ju pripraviť aj ako mäsovú.
Postup:
Necháme vyzrieť kvások. Zmiešame všetky suroviny vrátane kvásku a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Medzitým si vytvoríme plnku tak, že syry nakrájame na malé kúsky a všetko zmiešame, na záver pridáme olivy.
Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme guľatú placku.
Prvú placku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, plnku dáme na stred, prikryjeme druhou plackou a okraje oboch placiek spojíme.
Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov cca 20 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...