Slimáky z tvarohového cesta plnené pudingom
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 vajce
- 5PL lyžíc trstinového cukru
- 300 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 100 g celozrnnej hladkej ražnej múky Pernerka
- 250 g jemného tvarohu
- 1 ČL sušeného droždia
- 100ml mlieka (my sme použili vanilkové alpro)
- Štipka soli
Náplň:
- 1 balenie vanilkového pudingu s vanilkovým luskom premium
- 500ml mlieka
- 1 odmerky proteínu
- vanilkový cukor
- Mletý mak podľa chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Mliečko si najprv zohrejeme a pridáme sušené droždie, necháme 10 minút odstáť. Následne si tento kvások pridáme k ostatným surovinám na cesto a ručne alebo v robote vymiesime nelepivé cesto. Necháme pól hodinu až hodinu trošičku podkysnúť, žiadne silno kvasené cesto nečakajte, keďže kvasníc tam je naozaj málo.
Jemnučké cesto si prenesieme na dosku, rozdelíme na 2 polovice a každú vyvaľkáme na tenký plát obdĺžnikového tvaru. Najprv potrieme polovicou uvareného vanilkového pudingu, potom posypeme makom, ktorým vôbec nemusíme šetriť a nakoniec ide 1 vanilkový cukor. Ak vám bude puding sladený iba proteínom málo sladký, pridajte trstinový vanilkový cukor aj tam.
Plát si opatrne zrolujeme a krájame na 5-7cm veľké časti, ktoré prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou slimáky utlačíme, aby boli nižšie a širšie. Dáme piecť na 30-45 minút pri teplote 170 stupňov. Rovnakým postupom naplníme a upečieme aj druhú polovicu cesta.
Hotový slimák bude krásne hnedý z vonku, no vnútri bude cesto trošičku vláčnejšie ako klasické kysnuté cesto, keďže sme pridali do cesta aj tvaroh, nebojte sa toho nie je to surové.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...