Tatarčené pirohy s tvarohovo-jahodovou plnkou
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g pohanková celozrnná múka Pernerka
- 200 g pšeničná polohrubá múka Pernerka
- 100 ml vlažná voda
- 1ks vajce
- Štipka soli
Plnka:
- 200 g jemný tvaroh
- 50 g jahodový džem
Ostatne:
- Maslo
- Práškový cukor
Tipy a Triky:
Pirohy sa dajú sa robiť aj na slano. To záleží už od každého z nás, čo si zvolí.
Postup:
Všetko na cesto si zmiešame a necháme odstať 15 minút. Na plnku si zmiešame tvaroh a džem. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenké cesto.
Nakrajame si pásiky a potom štvorce. Na každý štvorec dame plnku a zlepíme. Hrniec s vodou dáme variť. Keď nám voda začne vrieť tak pridáme pirohy. Varime cca 10 minút. Najlepšie chutia s roztopeným maslom a práškovým cukrom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...