Celozrnné štafetky
Ingrediencie:
- 120 g Bio celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 12 bielkov
- 280 g cukor kryštál
- 150 g mletých vlašských orechov
Krém
- 50 g masla
- 80 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 250 ml silnej kávy
Na dokončenie krému:
- 150 g masla
- 50 g cukru
Na záver:
- Čokoláda na varenie 150 g
- 50g masla
Tipy a Triky:
Krém môžte zmeniť- taktiež bude výborne chutiť, ak pridáte salko.
Postup:
Vyšľaháme bielky,prisypeme cukor a šľaháme ďalej na tuhý sneh. Múku a oriešky zľahka primiešame.
Hmotu rozdelíme na tri rovnaké časti a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. (odporúčame papier na pečenie potrieť maslom, aby sa placka ľahšie odlupla)
Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 8 minút. Podľa toho, že začne ružovieť zistíme, že je hotová.
Placky necháme vychladnúť.
Krém:
V menšom hrnci si ohrejeme maslo, dáme ho dole z ohňa a primiešame cukor s múkou. Hrniec vrátime na oheň a zalejeme kávou. Riadne premiešame a varíme do zhustnutia (konzistencia kaše). Necháme vychladnúť.
V miske vyšľaháme zmäkknuté maslo, pridáme cukor a vychladnutú hmotu po častiach.
Polovicu krému nanesieme na jednu placku, druhú na druhú a poskladáme na seba.
Placky nakrájame a každý kúsok namáčame v uvarenej čokoláde zmiešanej s maslom.
Necháme stuhnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...