Empanada( kapsičky plnené tuniakom a zeleninou)
Ingrediencie:
Cesto:
- 45 dkg BIO hladkej špaldovej múky Pernerka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžička soli
- 12 dkg masla
- 2 žĺtky
- 2 dl vody
Plnka na 1 a ¼ dávky cesta:
- 40 dkg tuniaka v oleji
- 10 dkg červenej cibule
- 15 dkg kukurice
- 4 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 až 5 lyžíc kečupu alebo pretlaku
- 1 vajce na potretie kapsičiek
Tipy a Triky:
Postup:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu spolu s kukuricou (cca 1 minútu). Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme vychladnúť, panvicu podložíme na jednej strane, aby olej stiekol preč zo zeleniny. Do vychladnutej zeleniny bez oleja primiešame tuniaka, soľ, čierne korenie a kečup. Lepšie je pridať kečup ako pretlak, pretože nie je sladkokyslý.
Suroviny na cesto spracujeme v miske a neskôr rukou na doske. Prikryjeme a necháme pól hodiny oddychovať v kuchyni.
Cesto vyvaľkáme na výšku max 2-3 mm., vykrajujeme kolieska, na ktoré ukládáme studenú plnku. Dobre spojíme a dáváme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme HORKÝM VDZUCHOM na 180 st. do zlatista, asi tak 20 minút.
Kapsičky chutia najlepšie vlažné.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...