Zemiakové pagáče
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 celé droždie
- 500 ml vlažné mlieko
- 1 pl kryšt.cukor
- 1 kg hladká múka Pernerka
- 2 celé vajíčka
- 300 ml olej
- 2 čl soli
Ostatné
- 500 g uvarené zemiaky
- soľ, vegeta podľa chuti
- 250 g maslo- celá kocky
- vajíčko na potretie
- syr na posypanie
Tipy a Triky:
Postup:
Vymiesime si cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom si cesto vyvaľkáme a posypeme na hrubo postrúhanými zemiakmi, posolíme alebo ovegetujeme.
Na zemiaky nastrúhame kocku masla. Cesto prekladáme/vaľkáme (4x3x4x3), vypichujeme pagáčiky, potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...