Trdelník
Ingrediencie:
- 200g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 1 vajce
- 80g kefír
- 30 g trstinový cukor
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 štipky sódy bikarbóny
- kokosový olej
- štipka soli
- škorica, vanilkový cukor s luskom na obalenie
- orieškové maslo
Tipy a Triky:
Odporúčame poliať orieškovým maslom a roztopenou čokoládou!
Postup:
Všetky ingrediencie si ručne vymiesime do tuhého cesta. Na pomúčenej doske si ho rozdelíme na 6 častí, ktoré vyšúľame.
Rovný pohár si potrieme kokosovým olejom a vždy dva šulčeky omotáme okolo jedného pohár (ak chceme trdelníky vyššie omotáme 3).
Pečieme 20 minút pri teplo 180 stupňov. Vytiahneme, potrieme mliekom a pečieme ďalších 5 minút. Ešte teplé ich stiahmene z pohárov, potrieme kokosovým olejom a obalíme vo vanilkovom cukre s pravým luskom, zmiešanom so škoricou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...