Moravské buchty plnené tvarohom
Ingrediencie:
Cesto:
- 300 g múka polohrubá Pernerka
- 200 g múka špaldová hladká Pernerka
- 130 g maslo
- 2 vajcia
- 1 balenie kvasníc
- 250ml mlieka
- 80g trstinový cukor
Náplň:
- 1 kelímok hrudkový tvaroh nízkotučný
- 2PL škoricový cukor
- citrónová kôra
- + prípadne trstinový cukor
- kvalitný slivkový džem
Mrvenička:
- 6PL trstinový cukor
- 6PL špaldovej múky
- 0,5 dcl roztopené maslo
- škorica
Tipy a Triky:
Postup:
Do veľkej misy si dáme múku, do ktorej si spravíme dierku na kvások. Nalejeme najprv vlažné mlieko, ďalej rozdrobíme kvasnice a pridáme aj 15g cukru. Zamiešame. Necháme 10 minút kvasiť.
Následne pridáme všetky suroviny ako vajcia (izbovej teploty), roztopené maslo a zvyšný cukor. Poriadne rukami vymiesime do nelepivého cesta, ktoré zakryjeme utierkou a dáme do teplého miesta vykvasiť na cca pól hodinu. Po vykvasení si cesto rozvalkáme na pomúčenej doske na tenký plát a pohárom vykrajujeme kolieska.
Na jedno koliesko si dáme lyžicu pripraveného tvarohu a zakryjeme druhým kolieskom, prstami poriadne pritlačíme boky.
Rukami doladíme tvar, aby vznikla krásna buchtička. Do stredu spravíme prstom priehlbinku a vložíme lyžicu džemu. Naukladáme na tesno na plech a posypeme pripravenou mrveničkou, na ktorú sme iba zmiešali všetky suroviny. Boky potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista. Najlepšie chutia teplé.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...