Haruľa, zemiaková placka
Ingrediencie:
- 3 PL múka hladká špaldová Pernerka
- 700 g zemiaky
- 1 ks vajce
- 1 PL soľ
- korenie čiene mleté
- majorán
- rasca
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- bravčová masť
Tipy a Triky:
Veľkosť si sami vyberieme, či chceme menšie placičky alebo veľke placky.
Postup:
Postrúhame zemiaky, cibuľu a cesnak. Do postrúhanej zmesi pridáme hladkú múku, vajíčko, soľ, korenie, majoránku a rascu podľa chuti. Vymiešame stredne husté cestíčko.
Na panvicu dáme bravčovú masť, ktorú ohrejeme a začneme robiť haruľky, menšou naberačkou alebo lyžicou nanesieme cesto a necháme usmažiť do zlatista z oboch strán.
Podávame s mäsovým soté alebo len s kyslou smotanou, orestovanými slaninovými pásikmi a cibuľkou. Každému podľa chuti!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...