Vafle z ryžovej múky
Ingrediencie:
- 25 dkg ryžovej hladkej múky Pernerka
- necelá ¼ lyžička soli
- 3 vajcia
- 2 dl mlieka
- 5 dkg masla
- 2 lyžice cukru: kryštalový alebo krupica
- 1 lyžice vanilkového cukru
- 1 až 2 lyžičky citrónovej šťávy
- poprípade olej na vymastenie vaflovača
Tipy a Triky:
Postup:
Žĺtky a ostatné suroviny vyšľaháme metličkou. Zľahka primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielok a cesto dáme do vaflovača. Vafle pečieme na ¾ výkonu vaflovača 2,5 minúty (orientačná doba). Vlažné vafle ozdobíme.
Odporúčame konzumovať hneď po upečení.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...