Pita chlieb (placky)

Share on Facebook
5 porcií
1 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 30 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
  • múka na podsypanie podľa potreby
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky cukru kryštál alebo krupica
  • 1,5 dl + 2 lyžice vlažnej vody

Plnka podľe chuti:

  • Opečené mäso, zelenina, dresing

Tipy a Triky:

Postup:

Suroviny na cesto dobre spracujeme v kuchynskom robotovi, prikryjeme a necháme kysnúť. Po pól hodine cesto preložíme, vytvarujeme opäť bochník, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Doba kysnutia závisí od teploty v kuchyni. Cesto rozdelíme na päť dielov, každý diel vyvaľkáme tak, aby jeho hrúbka bola 0.5cm. Prikryjeme útierkou a necháme 15 až 20 minút dokysnúť.

Môžte vyskúšať piecť placky na suchej panvici, ale lepšie sa pečú v rúre na 250 st. Položíme na plech s papierom na pečenie, na vrchnom rošte za 8 minút krásne nafúknu. Placky vyberieme a rúru opäť nahrejeme na 250 st. pred, tým ako začneme piecť ďalšiu várku. 

Ak nebudete placky plniť hneď, určite ich prikryte útierkou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.