Pita chlieb (placky)
Ingrediencie:
Cesto:
- 30 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
- múka na podsypanie podľa potreby
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného droždia
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky cukru kryštál alebo krupica
- 1,5 dl + 2 lyžice vlažnej vody
Plnka podľe chuti:
- Opečené mäso, zelenina, dresing
Tipy a Triky:
Postup:
Suroviny na cesto dobre spracujeme v kuchynskom robotovi, prikryjeme a necháme kysnúť. Po pól hodine cesto preložíme, vytvarujeme opäť bochník, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť. Doba kysnutia závisí od teploty v kuchyni. Cesto rozdelíme na päť dielov, každý diel vyvaľkáme tak, aby jeho hrúbka bola 0.5cm. Prikryjeme útierkou a necháme 15 až 20 minút dokysnúť.
Môžte vyskúšať piecť placky na suchej panvici, ale lepšie sa pečú v rúre na 250 st. Položíme na plech s papierom na pečenie, na vrchnom rošte za 8 minút krásne nafúknu. Placky vyberieme a rúru opäť nahrejeme na 250 st. pred, tým ako začneme piecť ďalšiu várku.
Ak nebudete placky plniť hneď, určite ich prikryte útierkou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...