Celozrnný bagel
Ingrediencie:
Cesto:
- 450 pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 3 PL cukru
- 1 ČL soli
- Balíček sušeného droždia 8g
- 300 g vody
Na posypanie
- Semiačka podľa chuti – sézamové, ľanové, tekvicové atď.
Tipy a Triky:
Postup:
Necháme vzísť kvások- zmiešame 100 g vody, 1 PL cukru a droždie.
Do misky od robota nasypeme všetky ostatné ingrediencie vrátane kvásku. Pripravíme si hladké cesto.
Cesto sa môže lepiť- to je v poriadku. Zľahka ho potrieme olejom a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť do dvojnásobného objemu, trvá to cca 45 minút.
Potom si ho rozdelíme na 10 bochníčkov. Vytrvoríme guličky. Vareškou uprostred spravíme jamku, ktorú prstami vytvarujeme.
Do vriacej vody pridáme 2PL zvyšného cukru a vložíme bagel. Varíme cca 1-2 minútky.
Bagle potom položíme na utierku a necháme odkvapkať. Presunieme na plech a posypeme semiačkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch cca 15 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...