Medová tortička z pohánkovej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 35 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky Pernerka
- múka na podsypávánie podľa potreby
- 10 dkg práškového cukru
- 10 dkg masla
- 2 celé vajcia
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice kakaa
Plnka:
- 20 dkg kyslej krémove smotany
- 4 dl smotany na šľahanie
- 1 stužovač smotany
- med podľa chuti
Tipy a Triky:
Tortičku necháme odležať do druhého dňa.
Postup:
Suroviny na cesto dobre spracujeme rukou a dáme oddychovať a stuhnúť na pól hodinku do chladničky.
Vyvaľkáme päť plátov s priemerom 20 cm , kde každý diel váži cca 15 dkg. Zbytok cesta vyvaľkáme tiež a po upečení ho rozmrvíme na ozdobu. Cesto vaľkáme na papieri na pečenie, valček posypeme múkou, aby sa nelepil. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. cca 5 minút. Hlavne cesto nespečte, leb osa plnka nebude vedieť vsiaknúť..
Pláty zložíme z papiera dole až úplne vychladnú. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a medom dotuha. Placky natierame plnkou, a zľahka ich pritlačíme. Vrchnú časť potrieme a posypeme rozdrobeným upečeným cestom. Okraje môžeme ozdobiť čokoládou alebo lekvárom. Tortičku necháme odležať do druhého dňa.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...