Obrátený koláč s hruškami
Ingrediencie:
- 5 hrušiek
- 2 vajcia
- 20 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
- 1 balík kypriaceho prášku do pečiva
- 75 až 100 ml mlieka
- 15 dkg masla
- 12 dkg cukru kryštál alebo krupica
- 4 lyžice cukru kryštál alebo krupica na vysypanie formy
- maslo na vymastenie formy
Tipy a Triky:
Postup:
Formu s priemerom 25 cm vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Hrušky si ošúpeme, povykrajujeme jadierka, nakrájame na osmičky a poukladáme na cukor. Môžeme posypať aj škoricou.
Vyšľaháme vajcia s cukrom , ak ostanú kúsky cukru, nezľaknite sa. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a natrieme na hrušky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st., na spodnom rošte cca 35 minút.
Formu odopneme a necháme dobre vychladnúť. Preklopíme na tanier a nakrájame.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...