Jednoduchá orechovo-špaldová bábovka
Ingrediencie:
Cesto:
- 100 g vlašských alebo pekanových orechov – mletých alebo drvených
- 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 2 hrste hrozienok
- 300 g nastrúhanej mrkvy
- 300 g bieleho jogurtu
- 100 g cukru
- 4 lyžice oleja
- 150 ml mlieka
- 2 lyžičky škorice
- 1 prášokk do pečiva
- 1 lyžička škrobu
- 2 vajcia
Poleva:
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžica horúcej vody
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Tipy a Triky:
Hrozienka budú ešte lepšie ak ich namočíme do rumu. Trocha rumu môžme pridať aj do bábovky.
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov.
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame do hromady a dôkladne premiešame. Formu na bábovku si vymastíme a vysypeme múkou.
Pečieme cca 55 minút. Ingredience na polevu zmiešame dohromady a polejeme ňou už upečenú a vychladnutú bábovku.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...