Hrebene s orechovou plnkou
Ingrediencie:
Cesto:
- 35 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
- 15 dkg celozrnnej hladkej špaldovej múky Pernerka
- sušené droždie na ½ kg múky
- 10 dkg kryštálového cukru
- 1 vajce
- 5 dkg masla
- 2 dkg masti
- 1 citrón (kôra)
- 1/2 lyžičky soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 dl mlieka
- 1 vajce na potretie cesta
Plnka:
- 30 dkg vlašských orechov
- 20 ks guľatých piškótov
- 1 dl mlieka
- 5 dkg medu
- práškový cukor podľa chuti
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžice rumu
Tipy a Triky:
Tieto hrebe sú výborne aj s makovou plnkou.
Postup:
V 1dl mlieka rozmiešame droždie. Do mixéra dáme ostatné suroviny a rozpustené maslo s masťou, prilejeme droždie s mliekom a dobre vypracujeme. Prikryté necháme kysnúť kľudne dve hodinky, tak aby bolo pekne nakystnuté.
Orechy a piškóty pomelieme, pridáme ostatné suroviny na plnku a premiešame.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť 50x35cm. Počas vaľkania podsypávame. Cesto rozrežeme na tri alebo štyri pruhy, podľa toho, ako chceme mať hrebene veľké.
Vyberieme plnku, zrolujeme, narežeme na kúsky a tie ešte narežeme do polovice.
Ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme dokysnúť 30 minút.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 195 st. dozlatista cca 19 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...