Parížske rohlíčky

Share on Facebook
2 plechy porcií
4 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 50 g špaldovej celozrnnej múky Pernerka
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 2 vajcia
  • 250 g kryštálový cukor

Krém:

  • 250 g zmäkknutého masla
  • 2 vajcia
  • 200 g práškový cukor
  • 2PL kakaa

Na dokončenie:

  • 100 g vysokoprocentná čokoláda
  • 50 g masla

Tipy a Triky:

Skladujeme v chlade pri stálej teplote. Najlepšie v chladničke alebo komore v uzavretej dóze. 

Na rohlíčky môžeme použiť aj ryžovú Pernerku. 

Postup:

Cesto:

Najprv si pripravíme cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, potom zašľaháme orechy s múkou. Cesto je redšie (nie však riedke, ak by také bolo, pridajte ešte trocha múky). Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujeme rohlíčky , ruky máme pri tom vždy namočené v studenej vode.

Pečieme na 170 stupňoch cca 7 minút- do zlatista.

Krém:

Do hrnca si dáme trocha vody a dáme ju variť. Na hrniec si položíme misu, do ktorej si rozbijeme vajíčka a dáme variť. Pridáme cukor a šľaháme. Keď sa vajíčka spoja s cukrom, pridáme kakao a opäť šľaháme. Odložíme bokom. Do ďalšej misky pridáme zmäkknuté maslo, ktoré začneme šľahať (trvá to cca 5 minút), potom začneme pridávať kakovu zmes. Týmto krémom si naplníme cukrárske vrecko a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky, nech sa krém nerozteká. 

Krém striekame na vyhladnuté rohlíčky. Rohlíčky s krémom si dáme opäť do chladničky. 

V malom hrnci si rozpustíme maslo s čokoládou. Vychladnuté rohlíčky polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.