Parížske rohlíčky
Ingrediencie:
Cesto:
- 50 g špaldovej celozrnnej múky Pernerka
- 250 g mletých vlašských orechov
- 2 vajcia
- 250 g kryštálový cukor
Krém:
- 250 g zmäkknutého masla
- 2 vajcia
- 200 g práškový cukor
- 2PL kakaa
Na dokončenie:
- 100 g vysokoprocentná čokoláda
- 50 g masla
Tipy a Triky:
Skladujeme v chlade pri stálej teplote. Najlepšie v chladničke alebo komore v uzavretej dóze.
Na rohlíčky môžeme použiť aj ryžovú Pernerku.
Postup:
Cesto:
Najprv si pripravíme cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, potom zašľaháme orechy s múkou. Cesto je redšie (nie však riedke, ak by také bolo, pridajte ešte trocha múky). Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvarujeme rohlíčky , ruky máme pri tom vždy namočené v studenej vode.
Pečieme na 170 stupňoch cca 7 minút- do zlatista.
Krém:
Do hrnca si dáme trocha vody a dáme ju variť. Na hrniec si položíme misu, do ktorej si rozbijeme vajíčka a dáme variť. Pridáme cukor a šľaháme. Keď sa vajíčka spoja s cukrom, pridáme kakao a opäť šľaháme. Odložíme bokom. Do ďalšej misky pridáme zmäkknuté maslo, ktoré začneme šľahať (trvá to cca 5 minút), potom začneme pridávať kakovu zmes. Týmto krémom si naplníme cukrárske vrecko a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky, nech sa krém nerozteká.
Krém striekame na vyhladnuté rohlíčky. Rohlíčky s krémom si dáme opäť do chladničky.
V malom hrnci si rozpustíme maslo s čokoládou. Vychladnuté rohlíčky polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...