Veľkonočné zajačiky z pohánkovej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 30 dkg pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 20 dkg karamelového kondenzovaného mlieka (salka)
- 20 dkg masla
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na zlepenie:
- 10 dkg horkej čokolády
- 15 dkg karamelového salka
Poleva na ozdobenie:
- 1 bielok a práškový cukor podľa potreby
Tipy a Triky:
Keby ste cesto spracovávali napríklad až druhý deň, nechajte ho povoliť, inak by sa pri vaľkaní lámalo. Zajačiky uchovávajte v uzavretej škatuli.
Postup:
Suroviny na cesto poriadne vypracujeme rukou a dáme na pol hodiny odpočinúť do chladničky. Keby sme cesto spracovávali napríklad až ďalší deň, nechajme ho povoliť, inak by sa pri vaľkaní lámalo.
Cesto vyvaľkáme 3 mm vysoké, vykrajujeme z cesta rôzne tvary, ktoré pokladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 190 (maximálne 195) stupňov 14 minút. Vychladnuté zlepujeme zvyšným salkom a čokoládou.
Ozdobíme bielkovou polevou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...