Tvarohová bábovka
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g pšeničnej hrubej múky Pernerka
- 250 g cukru
- 250 g masla (Hera)
- 5 vajec
- citrónová kôra z jedného citróna
- 1 balíček prášku do pečiva
- 250 g polotučného tvarohu
Na vymazanie formy:
- strúhanka
- olej
Tipy a Triky:
Postup:
Do nádoby dáme žĺtky, cukor a rozohriate maslo. Mixujeme do peny asi 5 minút.
Do tejto peny pridáme tvaroh, múku, prášok do pečiva a všetko zmiešame.
V druhej mise ušľaháme bielky s citrónovou kôrou, až nám vznikne tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy na bábovku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Kontrolujeme špajdľou – keď sa cesto prestane na špajdľu lepiť, je bábovka hotová.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...