Tvarohová bábovka

Share on Facebook
1 porcií
1 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 250 g pšeničnej hrubej múky Pernerka 
  • 250 g cukru 
  • 250 g masla (Hera) 
  • 5 vajec 
  • citrónová kôra z jedného citróna 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 250 g polotučného tvarohu 

Na vymazanie formy: 

  • strúhanka 
  • olej 

 

Tipy a Triky:

Postup:

Do nádoby dáme žĺtky, cukor a rozohriate maslo. Mixujeme do peny asi 5 minút.   

Do tejto peny pridáme tvaroh, múku, prášok do pečiva a všetko zmiešame. 

V druhej mise ušľaháme bielky s citrónovou kôrou, až nám vznikne tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy na bábovku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Kontrolujeme špajdľou – keď sa cesto prestane na špajdľu lepiť, je bábovka hotová. 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.