Karamelová bábovka z pohánkovej múky
Ingrediencie:
- 7 dkg pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 3 vajíčka (vážené v škrupine 20 dkg)
- 5 dkg trstinového cukru
- 7 dkg kukuričného škrobu
- 7 dkg pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1,2 dl oleja
- 30 dkg karamelového salka
- maslo a múka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom (asi 2 minúty metličkou). Prilejeme olej a šľaháme ešte asi 1 minútu.
Pridáme salko a znovu riadne vyšľaháme. Primiešame zvyšné suroviny a nakoniec dotuha ušľahaný sneh z bielkov.
Nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy na bábovku s priemerom 20 cm.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov na spodnom rošte asi 35–37 minút. Keby sa začal vršok pripaľovať, tak ku koncu pečenia môžeme bábovku prikryť alobalom. Pamätajme na to, že každá rúra pečie inak, a tak, než bábovku vyberieme, skúsime cesto špajľou. Pokiaľ sa nelepí, je upečené.
Bábovku vyklopíme na mriežku a necháme ju vychladnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...