Maslové lupáčiky z ryžovej múky

Share on Facebook
8 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 500 g ryžovej hladkej múky Pernerka 
  • 40 g cukru (ideálne trstinový) 
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • 1 balíček sušených kvasníc (alebo 21 g čerstvých) 
  • 30 g masla (môžeme nahradiť olejom) 
  • 100 ml mlieka 
  • 180 ml vody 
  • štipka soli 
  • 1 vajíčko na potretie lupáčikov pred pečením 
  • mak na posypanie



Tipy a Triky:

Lupáčiky rozkrojte a natrite vyšľahaným tvarohom a pokvapkajte marmeládou.

Postup:

Vodu s mliekom a maslom mierne zahrejeme, aby sa maslo rozpustilo.

Do misy kuchynského robota vložíme všetky suroviny a necháme z nich vypracovať nelepivé cesto. Zakryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť pri izbovej teplote (pokiaľ necháme kysnúť dlhšie, nevadí).

Pomúčime pracovnú dosku, cesto rozdelíme na dva rovnako veľké bochníčky. Bochníček rozvaľkáme na placku vysokú asi 0,5 cm, placku rozkrojíme ako pizzu na 4 rovnaké trojuholníky, ktoré zrolujeme ako napríklad rožky.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Lupáčiky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie (medzitým ešte trošku nakysnú).

Tesne pred pečením lupáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom. Pečieme asi 15–20 minút.

Recept pripravila @Alsihaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.