Čokoládové brownies
s chilli

Share on Facebook
6 - 8 porcií
2 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

  • 60 g ovsenej celozrnnej jemnej múky Pernerka
  • 120 g masla
  • 130 g kvalitnej čokolády (min. 60 %)
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 30 g pekanových orechov (nasekaných)
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • ¼ lyžičky mletého čili

Tipy a Triky:

Namiesto pekanových orechov môžete použiť akékoľvek svoje obľúbené orechy (kešu, lieskové, vlašské atď.). Na ozdobu môžeme použiť napríklad pistácie, ktoré majú krásnu zelenú farbu a dezert oživia.

Postup:

Pekáčik s rozmermi 25 cm x 20 cm si vystelieme papierom na pečenie.
Rúru si predhrejeme na 180 °C (teplovzdušná).
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s čokoládou a vanilkovým extraktom, kým nám nevznikne krásna hladká zmes.
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej hustej peny. Keď je pena hotová, pomaly do nej pridávame čokoládovú zmes.
V miske si zmiešame múku, soľ a čili a všetko dôkladne preosejem. Múku pridávame do cesta pomaly a zľahka ju zapracúvame metličkou. Nakoniec pridáme orechy a premiešame.
Cesto nalejeme do pekáčika a pečieme 15 – 20 minút.
Browniees necháme chladnúť minimálne dve hodiny a potom ich nakrájame.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.