Nátierka z pečených paprík s pšenično-ražným chlebom
Ingrediencie:
Chlieb Pernerka
- 500g zmes na pečenie Chlieb Pernerka pšenično-ražný
Nátierka:
- 2 stredne veľké papriky
- 150 g smotanového syra (napr. Lučina)
- soľ
- čierne korenie
Tipy a Triky:
Do nátierky môžete použiť aj pečený cesnak.
Postup:
Chlieb upečieme podľa návodu – zmes zmiešame s vodou, necháme vykysnúť a pečieme v rozohriatej rúre.
Pripravíme si papriky. Rúru rozohrejeme na maximum – najlepšie aj s grilom. Do rúry vložíme papriky a pečieme ich 20–25 minút. Občas papriky otočíme. Pečieme, dokiaľ sa nezačne šupka „opaľovať“ do čierna.
Papriky necháme vychladnúť, olúpeme ich a zbavíme jadierok. Takto pripravené papriky najemno nakrájame alebo popučíme vidličkou. Pridáme syr, dochutíme soľou a čiernym korením a poriadne premiešame. Pripravenú nátierku necháme ešte asi hodinu vychladiť v chladničke.
Nátierka z pečených paprík sa výborne hodí aj na Chlieb Pernerka viaczrnný a Chlieb Pernerka slnečnicový.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...