Nátierka z červenej repy s viaczrnným chlebom
Ingrediencie:
Chlieb Pernerka
- 1 x 500g zmes na pečenie Chlieb Pernerka viaczrnný
Nátierka
- 100 g červenej repy
- 200 g nátierkového masla
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
Na dokončenie:
- mozzarella, slnečnicové semiačka, kučeravá petržlenová vňať
Tipy a Triky:
Skvelo sa bude hodiť aj kozí syr a vlašské orechy.
Postup:
Chlieb upečieme podľa návodu – zmes zmiešame s vodou, necháme vykysnúť a pečieme v rozohriatej rúre.
Červenú repu uvaríme alebo môžeme použiť aj nakladanú repu. Repu nastrúhame na jemnom strúhadle, potom nastrúhame strúčik cesnaku, pridáme nátierkové maslo a dochutíme soľou. Všetko dôkladne zamiešame a podávame s čerstvým chlebom. Chlieb môžeme dozdobiť mozzarellou, slnečnicovým semiačkom a petržlenovou vňaťou.
Nátierka z červenej repy sa výborne hodí aj na Chlieb Pernerka slnečnicový a Chlieb Pernerka pšenično-ražný.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...