Halloweenský koláč
Ingrediencie:
- 380 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 2 lyžice práškového cukru
- 10 g citrónovej kôry
- 250 g zmäknutej Hery
- 1 vajíčko
- 20 g škoricového cukru
- jablká na náplň koláča
- čerešňová marmeláda na dokončenie
Tipy a Triky:
Kvôli lahodnejšej chuti môžeme použiť maslo. Na koláč môžeme použiť aj pšeničnú hladkú Pernerku alebo špaldovú hladkú Pernerku.
Postup:
V mise zmiešame múku, citrónovú kôru, cukor, vajíčko a Heru. Vzniknuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme, utlačíme na dno a po okraji koláčovej formy. (Na vyvaľkanie si môžeme pomôcť papierom na pečenie, ktorý dáme z obidvoch strán cesta, aby sa nelepilo na valček.) Cesto na dne formy popicháme vidličkou.
Jablká nakrájame na kolieska, odstránime jadrovníky a vyskladáme ich na dno formy. Jablká posypeme škoricovým cukrom.
Z druhej polovice cesta vyvaľkáme vrch koláča, do ktorého vyrežeme ľubovoľnú tvár. Koláč priklopíme a do vzniknutých dier dáme marmeládu.
Pečieme v rúre na 170 °C asi 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...