Slaná palacinková torta

Share on Facebook
1 torta (4–6 porcií) porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Na palacinky:

  • 200 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 1/2 l mlieka
  • 2 vajíčka L
  • štipka soli a kypriaceho prášku

Náplň torty:

  • 1 vrecko špenátu (mrazeného alebo baby čerstvých listov)
  • 100 g slaniny
  • 1 mozzarella
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vysoko percentná smotana
  • plátok masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • Korenie: čierne korenie, soľ, muškátový oriešok



Tipy a Triky:

  • Táto torta je výborná aj „premazaná“ bolonskou omáčkou alebo len smotanovou omáčkou s plátkami údeného lososa.
  • Tortu môžeme jesť buď teplú alebo aj studenú, napríklad so šalátom.



Postup:

Zmiešame všetky ingrediencie na palacinky a opražíme ich na kvapke oleja (veľkosť palaciniek prispôsobíme veľkosti formy na tortu). Palacinky robíme trošku hrubšie, aby torta pekne držala pokope.

Na masle opražíme slaninu s cibuľkou dozlatista a na záver vhodíme špenát, prelisovaný cesnak a necháme ešte 5 minút spolu podusiť.

Pripravíme si svetlú zápražku – na masle necháme speniť múku, ktorú neskôr zalejeme smotanou a nastrúhame asi 1/3 lyžičky muškátového orieška. Necháme chvíľku povariť, až kým omáčka nezhustne (keby bola príliš hustá, pridáme kvapku vody). Zmes stále miešame, aby sa nepripálila.

Klasickú kovovú tortovú formu vymažeme maslom a začneme skladať tortu. Najskôr dáme palacinku, ktorú potrieme smotanovou omáčkou, potom posypeme špenátovou zmesou a pokladieme tenkými plátkami mozzarelly. Takto postup opakujeme, dokiaľ máme suroviny, pričom posledná vrstva je palacinka potretá smotanovou zmesou – môžeme ešte posypať napríklad parmezánom.

Tortu dáme do rozohriatej rúry na 200 °C a necháme zapiecť asi 30 minút.

Recept pripravila @alishaeasycooking.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.