Mriežkový koláč
Ingrediencie:
Ingrediencie:
- 450 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 100 g práškového cukru
- 200 g masla (tuk na pečenie)
- 2 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Plnka:
- 250 g mascarpone
- 1 žĺtok
- 50 g cukru
- slivkový lekvár
Tipy a Triky:
Môžeme dať vrstvu krému na celý koláč a až na krém lekvár. Môžeme použiť aj inú pikantnú marmeládu – napríklad ríbezľovú.
Postup:
Zmiešame všetky sypké suroviny, ďalej pridáme vajíčka, maslo a vypracujeme tuhšie cesto tak, aby sa dalo rozvaľkať. Z cesta odoberieme asi dve tretiny a vyvaľkáme placku. Tú prenesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech.
Polovicu koláča natrieme lekvárom a druhú polovicu plnkou z mascarpone (tú pripravíme tak, že zmiešame mascarpone s cukrom a žĺtkom).
Zo zvyšku cesta vyvaľkáme úzke pásiky, ktoré na koláč kladieme do tvaru mriežky. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Kontrolujeme.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...