Pistáciový cupcake
Ingrediencie:
Suroviny na korpus
- 160 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
- 95 g zmäknutého masla
- 2 vajíčka od šťastných sliepok
- 160 g cukru krupica
- 96 ml cmaru
- 2 lyžice (55 g) pistáciovej pasty
Suroviny na krém
- 250 g mascarpone
- 250 ml 33 % smotany na šľahanie
- 15 g práškového cukru
- 1 lyžica pistáciovej pasty
Tipy a Triky:
Postup:
Postup prípravy korpusu
Hladkú múku preosejte do väčšej misy, pridajte kypriaci prášok a štipku soli. Všetko premiešajte.
Do misy kuchynského robota vložte zmäknuté maslo a trochu ho pádlom premiešajte; pridajte vajíčka, cukor, cmar aj pistáciovú pastu a znovu všetko premiešajte. Postupne pridávajte múku a zase premiešajte (alebo ako my, môžete cesto premiešať ručne v obyčajnej mise).
Cesto plňte do vopred pripravených košíčkov asi centimeter pod okraj. Pečte 20 až 25 minút v rozohriatej rúre na 170 °C. (Aby ste mali istotu, že sú tortičky dopečené, urobte test pomocou špajdle.) Tortičky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť priamo na plechu.
Postup prípravy krému
Základ je držať sa pomeru 50:50, takže rovnaké množstvo mascarpone aj šľahačky. Nám sa osvedčilo vyšľahať všetko dokopy. Mascarpone aj šľahačku vyberte tesne pred prípravou z chladničky, odvážte potrebné množstvo do misy kuchynského robota spolu s práškovým cukrom. Pridajte lyžicu pistáciovej pasty a robot púšťajte pozvoľna až na najvyššie otáčky. Krém je nutné sledovať, aby sa neprešľahal. Hneď ako uvidíte, že je tuhý, vypnite robot, inak sa krém zrazí (šľahačka sa môže prešľahať, a krém tak už nepôjde nijak zachrániť). Osobne sme pre úplne čistý variant bez cukru – sme veľmi „šľahačkový“ typ. Cukor môžete samozrejme pridať podľa chuti. Len myslite na to, že čím viac práškového cukru, tým má krém väčšiu tendenciu rednúť.
Recept pripravila @LelisCupcakes
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...