Mrkvový cupcake
Ingrediencie:
Suroviny na korpusy
- 300 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 3 vajíčka od šťastných sliepok
- 200 g cukru krupica
- 200 ml slnečnicového oleja
- 180 ml cmaru
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ balíčka (presne je to 6,5 g) kypriaceho prášku
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
- 40 g najemno nasekaných vlašských orechov
- 120 g najemno nastrúhanej mrkvy
Suroviny na krém
- 250 g mascarpone
- 300 g smotanového syra Philadelphia
- 100 g cukru krupica
Tipy a Triky:
Postup:
V kuchynskom robote vyšľahajte vajíčka spolu s cukrom, prilejte olej a cmar. V robote vymeňte metličku na šľahanie za pádlo. V druhej mise zmiešajte preosiatu múku, jedlú sódu, kypriaci prášok, škoricu a soľ. Do mokrej zmesi postupne prisypte suchú zmes a pri pomalých otáčkach pádla zamiešavajte. Potom prisypte nasekané orechy a nastrúhanú mrkvu, na záver premiešajte stierkou. Vopred pripravené košíčky plňte cestom asi centimeter pod okraj.
Pečte v rozohriatej rúre 20 až 25 minút na 175 °C. (Aby ste mali istotu, že sú tortičky dopečené, urobte test pomocou špajdle.) Tortičky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť priamo na plechu.
Mascarpone aj Philadelphiu vyberte z chladničky až tesne pred prípravou krému. Do misy kuchynského robota odvážte potrebné množstvo všetkých surovín a robot pozvoľna prepínajte až na najvyššie otáčky. Šľahajte do pevného krému. Šľahá sa krátko, asi 2 minúty. Dajte pozor, aby sa krém neprešľahal, zrazený sa nedá zachrániť. Hotový krém ihneď naplňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zdobte ním vychladnuté tortičky (cupcakes).
Tie môžete ešte ozdobiť nasekanými orechami, nastrúhanou čokoládou a malou cukrovou mrkvičkou.
Recept pripravila @LelísCupcake
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...