Calzone – prekladaná pizza

Share on Facebook
3 porcií
2 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 350 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 dl čistej vlažnej vody
  • štipka cukru

Plnka:

  • rajčinové sugo / pesto / kečup
  • talianska saláma
  • 1 mozzarella guľatá
  • hrsť mozzarelly nastrúhanej
  • hrsť bazalky
  • pár olív a cherry paradajok nakrájaných na plátky

Tipy a Triky:

  • Namiesto pšeničnej hladkej Pernerky môžete použiť aj špaldovú hladkú Pernerku.
  • Calzone môžeme naplniť napríklad syrom ricotta, špenátom a údeným lososom.
  • Na záver cesto nemusíme potierať vajíčkom, ale olivovým olejom.

Postup:

Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme vykysnúť (aspoň 60 minút) na teplom mieste. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vypracujeme tri rovnako veľké guľaté „pizze“.

Polovicu cesta potrieme sugom a naskladáme naň ingrediencie podľa ľubovôle (pozor – sugo ani ingrediencie nedávajte až do okrajov). Okraje dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom. Polovicu cesta bez ingrediencií preložíme cez druhú polovicu s ingredienciami. Okraje buď „zarolujeme“ alebo dôkladne zatlačíme vidličkou. V tomto prípade bude okraj pevne držať, ale navyše bude aj lepšie vyzerať.

Rozohrejeme rúru na maximum (obvykle to býva asi 250 stupňov). Calzone navrchu opatrne narežeme, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 12 až 15 minút, až bude mať krásne zlatú farbu.

Recept pripravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.