Letná bublanina
Ingrediencie:
- 160 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
- 500 ml mlieka
- 2 vajíčka
- štipka soli
- 80 g cukru
- 2–3 lyžice oleja
- asi 30 čerešní
Tipy a Triky:
Ovocie môžete ľubovoľne meniť za iné.
Postup:
Vyšľaháme mlieko, vajíčka, soľ, múku a cukor do hladkého cesta.
Na plech nalejeme olej a vložíme ho do rozohriatej rúry na 2 minúty. Potom plech vytiahneme, nalejeme naň cesto a navrch pokladieme čerešne.
Pečieme na 200 ˚C asi 15–17 minút, dokým nebudú ružové okraje.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...