Slaný závin s kapustou a slaninou
Ingrediencie:
Na 2 záviny:
- 200 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 130 g masla
- 1 vajíčko
- 2 žĺtky
- 150 g tvarohu vo vaničke
- 3 lyžice octu
- 3 lyžice vody
- 4 g soli
Na plnku:
- 2 veľké cibule
- 300 g kvalitnej slaniny
- 400 g kyslej kapusty
- vajíčko na potretie, rasca, hrubozrnná soľ
Tipy a Triky:
Postup:
Do misy preosejeme múku. Pridáme maslo (nakrájame ho na menšie kúsky a necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote), vajíčko, ocot, soľ, vodu a tvaroh (ten vyberieme z chladničky skôr, aby mal izbovú teplotu). Vypracujeme cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.
Potom cesto rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme placku do tvaru obdĺžnika.
V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu spolu s cibuľou, ktorú necháme jemne skaramelizovať. Nakoniec pridáme odkvapkanú kapustu a ešte krátko spoločne podusíme, aby sa všetky chute krásne prepojili.
Plnku rozprestrieme po takmer celej ploche (asi 3 cm od každého okraja necháme prázdne) a závin od kraja zarolujeme. Záviny prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a soľou a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...