Trojfarebný koláč
Ingrediencie:
Cesto č. 1
- 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 100 g cukru
- 100 g Hery maslovej
- 1 vajíčko
- 2 lyžice kakaa
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 4 lyžice studenej vody
Plnka
- 3 tvarohy
- 1 žĺtok
- 50 g cukru
Cesto č. 2
- 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 200 g cukru
- 2 žĺtky
- 2 bielky – vyšľahaný tuhý sneh
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 150 ml oleja
- 5 lyžíc studenej vody
Tipy a Triky:
Pokiaľ máte radi veľmi krehké zákusky, môžete zvoliť pšeničnú polohrubú Pernerku.
Postup:
Cesto číslo 1: zmiešame všetky suroviny – vznikne nám tuhšie cesto, ktoré natlačíme na dno plechu (plech môžeme vyložiť papierom na pečenie, alebo vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou).
Plnka: tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkom. Rovnomerne rozotrieme na plech, v ktorom je už prvá vrstva cesta.
Cesto číslo 2: vyšľaháme žĺtky a cukor do hustej peny, postupne pridávame olej a vodu. Vmiešame sneh z bielkov a nakoniec opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na tvarohovú plnku.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 35 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...