Valentínsky Red Velvet muffin

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 130 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 130 g trstinového cukru
  • 130 ml cmaru
  • 60 g masla
  • 1 veľké vajíčko
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 1 lyžička potravinárskeho červeného farbiva
  • ½ lyžičky bieleho vinného/jablčného octu
  • ½ lyžičky jedlej sódy

Tipy a Triky:

  • Pokiaľ nechcete používať farbivo, pridajte do cesta namiesto potravinárskej farby ¼ uvarenej a nastrúhanej či rozmixovanej cvikly (červenej repy).
  • Muffiny môžete upiecť aj z pšeničnej hladkej Pernerky.

Postup:

Najskôr vyšľaháme do jemnej peny cukor, maslo a vajíčko a až potom pridáme cmar, červenú potravinársku farbu (alebo cviklu, viď TIP) a vanilkovú arómu. Potom pridáme suché suroviny – múku, kakao, prášok do pečiva a všetko dôkladne premiešame. Úplne na záver rozmiešame ocot s jedlou sódou a rýchlo vmiešame do cesta.

Pečieme v rozohriatej rúre asi 20–25 minút (podľa veľkosti muffinov) na 175 °C. Po vychladnutí môžeme ozdobiť.

Recept pripravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.