Bábovka s ananásom

Share on Facebook
1 bábovka porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Bábovka:

  • 280 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 435 g ananásu (1 plechovka)
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajíčka (zvlášť žĺtky a bielky)
  • 1 g mletej vanilky
  • 12 g kypriaceho prášku na pečenie
  • 80 g kokosu
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna (voliteľné)
  • 2 g soli

Poleva:

  • 100–150 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • šťava z polovice limetky
  • kandizované čerešne

Tipy a Triky:

Bábovku môžete ozdobiť aj iným kandizovaným ovocím.

Postup:

Bábovka:

Ananás scedíme a rozmixujeme. Maslo s polovicou cukru, žĺtky a vanilku vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a rozmixovaný ananás. Bielky vyšľaháme so soľou a s druhou polovicou cukru do tuhého snehu. Obidve hmoty potom jemne zmiešame.

Múku s kypriacim práškom preosejeme, pridáme kokos a zľahka vymiešame. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 40 minút. 

Poleva:

Bielok s limetkovou šťavou a polovicou cukru vyšľaháme, po chvíľke pridáme druhú časť cukru. Poleva by mala byť napenená, avšak nie tuhá ako sneh. Polevu v cukrárskom vrecúšku nastriekame na bábovku a ozdobíme kandizovanými čerešňami.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.